Filter

Kváskové knäckebroty

16,90 €
skladom
15,50
16,90 €
skladom
15,50
19,90 €
skladom
18,50
23,90 €
skladom
21,90

Čo je to kvások?

História kvásku siaha až do obdobia p.n.l. kedy ako prvý ho začali využívať Egypťania. Kvások je komplex kyslo-mliečnych baktérií a kvasinky Saccharomyces cerevisiae, ktoré zabezpečujú fermentáciu pripravovanej hmoty na cesto, prostredníctvom tvorby svojich kyselín ako je kyselina mliečna či octová. Baktérie mliečneho kvasenia pomáhajú pri rozklade lepku a tým je výrobok s obsahom kvásku lepšie stráviteľný. Vďaka kvásku nám cesto krásne nakysne a zlepšuje nutričnú hodnotu daného kváskového výrobku.

Kváskové knäckebroty

Naše kváskové knäckebroty sú navyše obohatené o zmes rôznych semiačok: tekvicových, ľanových či sezamových, tie dodávajú knäckebrotom lepšiu chuť. Okrem iného sme pridali do knäckebrotov aj celozrnnú špaldovú múku, ktorá zvyšuje podiel vlákniny vo výrobku.