Filter

Kváskové knäckebroty

Chrumkavé  kváskové knäckebroty Bonavita sú obohatené o zmes rôznych semiačok: tekvicových, ľanových či sezamových, tie dodávajú knäckebrotom lepšiu chuť. Okrem iného sme pridali do knäckebrotov aj celozrnnú špaldovú múku, ktorá zvyšuje podiel vlákniny vo výrobku.

Čo je to kvások?

História kvásku siaha až do obdobia p.n.l., kedy ho ako prví začali využívať Egypťania. Kvások je komplex kyslo-mliečnych baktérií a kvasinky Saccharomyces cerevisiae, ktoré zabezpečujú fermentáciu pripravovanej hmoty na cesto, prostredníctvom tvorby svojich kyselín ako je kyselina mliečna či octová. Baktérie mliečneho kvasenia pomáhajú pri rozklade lepku a tým je výrobok s obsahom kvásku lepšie stráviteľný. Vďaka kvásku nám cesto krásne nakysne a zlepšuje nutričnú hodnotu daného kváskového výrobku.